http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Grappa di Lugana Benedictus - Le MoretteA.H. Riise X.O. 6-20 Year Reserve Rum

Châteauneuf du Pape Rouge, Cuvee Exceptionnelle
Forstør billede


Châteauneuf du Pape Rouge, Cuvee Exceptionnelle

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22180

ROBERT PARKER: 93 POINT
Domaine du Vieux Lazaret, Cuvee Exceptionnelle
Manden, som har revolutioneret vinverden, hedder Robert M. Parker Jr. Han er født lige efter anden verdenskrig i Baltimore USA og er udgiver af The Wine Advocate. Han giver kun 90 point og derover når der er tale om helt usædvanlig god vin der er klasser over hvad man normalt kan forvente, og det er Cuvee Exceptionnelle. Prøv selv.

Châteauneuf-du-Pape, Cuvée Exceptionnelle

Domaine du Vieux Lazaret

Ejeren af dette meget smukke slot hedder Mr. Jerome Quiot, og han er President for d’Appellations d’Origine i Rhone - udnævnt direkte af den franske landbrugsminister.

En af hemmelighederne bag produktionen af rød Châteauneuf-du-Pape er en meget lang gæring, hvor skaller og kerner er i kontakt med mosten i op til 21 døgn. To gange om dagen bliver mosten pumpet over skallerne for at trække flest mulige aromastoffer, farve og garvesyre ud. Temperaturen under gæringen holdes på 30 grader, som kontrolleres automatisk. Efter gæringen bliver vinen afprøvet af myndighederne. Den sidste smagskomponent stammer fra fadlagring i adskillige måneder på helt nye egetræsfade fra Midtfrankrig.

Før aftapning bliver vinene sterilfiltreret for sikre en mikrobiologisk stabilitet. Alle vine tappes på de særlige flasker med de to nøgler. Disse flasker må kun benyttes af vindyrkere i Chateauneuf-du-Pape, der tapper deres vine på ejendommen.

Ejer: Vignobles Jerome Quiot S.A.
Land: Frankrig
Område: Châteauneuf-du-Pape
Jordbund: Vinmarkerne er dækket af sten, der i løbet af dagen optager solvarmen og i løbet af natten hjælper med at fremme modenheden i druerne.
Areal: 90 ha
Vinstokke: De ældste vinstokke er over 80 år gamle. Gennemsnitsaldren er ca. 40 år
Druesorter: 70% Grenache, 15% Syrah, 15% Cinsault og Mouvedre
Produktion: 3.500 l/ha, 300.000 flasker pr. år.
Alkohol: 14%
Restsukker: < 2 g/liter

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".