http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château d'Armailhac, 5. Cru, Pauillac, 2006Ogier Cotes du Rhone, Gentilhomme - Rouge

Lanson Noble Cuvee Brut 2000
Forstør billede


Lanson Noble Cuvee Brut 2000

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50140

Lanson Noble Cuvée Brut 2000

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

I 1970’erne besluttede Victor Lanson fortsat kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring, og man har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends. En undtagelse er dog Noble Cuvee, hvor hovedparten er Chardonnaydruer fra Grand Cru marker i Avize og Oger.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Noble Cuvée 2000 har en lys gylden farve og myriader af fine små bobler. Aromaen indeholder friske pærer, hvide blomster og noter af honning, som forstærkes med strejf af æbler og kanel. Smagen er suveræn og blød, med noter af honning og pære.

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Crus: Grand Cru marker: Avize, Oger og Verzenay
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 70,5 % Chardonnay og 29,5 % Pinot Noir
Gæring: Lanson Champagne fremstilles uden malolaktisk gæring.
Lagring: Lanson lagrer sine vine langt ud over hvad loven foreskriver. Som minimum lagres Noble Cuvée 5 år. Reglerne siger minimum 3 år.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.03.2013 GuldMedalje til Carta Vieja

Guldmedalje til Carta Vieja Chardonnay Prestige

872 vine fra 42 lande var tilmeldt den internationale konkurrence blandt verdens bedste Chardonnayvine "Chardonnay du Monde" 2013. Som den eneste vin fra Chile fik Carta Vieja Chardonnay Prestige en guldmedalje!

Se hele beskrivelsen her