http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Famous Grouse WhiskyRib Shack, Red Blend Extra Smooth BBQ

Ogier Lirac, Lou Caminé
Forstør billede


Ogier Lirac, Lou Caminé

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22510

Ogier Lirac

Lou Caminé

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fandt en fusion sted med et lignende firma, Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

Ogier Lirac Lou Caminé har en dyb kirsebærrød farve og en bouquet af modne røde frugter med noter af læder og milde krydderier. Kompleks og minerals karakter. Smagen er fyldig med friske aromaer og meget elegante og silkebløde, attraktive tanniner med en lang eftersmag med strejf af vanilje.

Land: Frankrig
Område: Lirac AOP
Ejer: Ogier
Årgang: 2015
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Stenet rødt ler aflejret på skråninger med småsten, løss (= siltrigt, finkornet sediment, der af vinden er transporteret fra ørkenområder til mere fugtige, vegetationsdækkede egne, hvor det fanges og aflejres. Lagtykkelsen varierer stærkt og kan visse steder blive over 100 m) og safres (= meget fint sand, som under istiden blev indvundet fra havet og udsat for et stort pres. Resultatet af dette blev en jordbund, som dræner utroligt hurtigt og derfor tvinger vinstokkens rødder til at søge dybt ned i jorden på sin vej efter næring).
Druesammensætning: Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault.
Gæring: Kølig før-gæring af druerne ved 12°C i 4 dage. Under fermenteringen cirkuleres vinen forsigtigt ved at pumpe vinen fra bunden op i toppen af gæringstankene.
Lagring: I store cement tanke.
Alkohol: 14,5 %
Serveringstemperatur: 16-18°C

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

09.12.2011 Guldmedalje og trofæ til Alsace

Guldmedalje og Trofæ til Doppf au Moulin

Dopff au Moulin Gewurtztraminer Grand Cru Brand de Turckheim har fået både Guldmedalje og Trofæet "International Gewurtztraminer Trophy" ved International Wine Challenge 2011

Se hele beskrivelsen her

Se medaljerne hos IWC her