http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rum Nation Barbados 10 årRum Nation Demerara Solera no. 14.

Le Morette Benedictus
Forstør billede


Le Morette Benedictus

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 39140

Lugana Benedictus

Le Morette

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Denne vin er udelukkende produceret af særligt udvalgte ”Turbiana” druer, der har været udsat for  mest muligt sollys. Efter presningen forbliver mosten i kontakt med drueskallerne en dag ved lav temperatur, for at frembringe særligt frugtagtige og aromatiske fornemmelser.

Vinen har en lys strågul farve med gyldne strejf. Aromaen er frisk med intense eksotiske frugtnoter og strejf af krydderier fra fadlagringen som f.eks. vanilje. Smagen er fyldig, frisk, frugtig og lang.

Velegnet som ledsager til f.eks. fisk, lyst kød, retter med ris i sauce og også gerne til milde oste.

Land: Italien
Ejer: Valerio Zenato
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: 3.500 vinstokke pr. ha. 8.000 kg druer pr. ha
Druesammensætning: 100% Trebbiano di Lugana (Turbiana)
Dyrkningsmetode: Kortklippet dobbel guyot
Høst: Håndplukket i slutningen af oktober.
Gæring: Temperaturkontrolleret gæring i ståltanke ved 16-18ºC i 1 døgn med drueskallerne som herefter fjernes. En del af mosten gærer i små egetræsfade.
Lagring: Flaskelagring i min. 3 mdr.
Alkohol: 13 %
Total Syreindhold: 5,9 g/ltr.
PH: 3,25
Tørstofindhold: 22,5 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.:12-14ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".