http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château des Alouettes BlancCles des Ducs V.S.O.P.

Zôhrer, Magnifizenz, Grüner Veltliner
Forstør billede


Zôhrer, Magnifizenz, Grüner Veltliner

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 34006

Zöhrer Magnifizenz

Grüner Veltliner, ØKO

 

 

Vinhuset Zöhrer har rødder helt tilbage til Babenberger dynastiet i omkring år 1300 hvor den tyske Kong Albrecht 1. uddelte landbrugsjord, skove og vinmarker til sine 20 mest trofaste tilhængere. De 20 godsejere og deres efterkommere passede herefter jordlodderne i fælleskab. I 1923 blev markerne fordelt mellem de 20 ejere, og i dag er der kun 3 af disse tilbage, heriblandt familien Zöhrer.

Zöhrer har ialt 14 hektar vinmarker i forskellige områder, beplantet med Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay, Rivaner og Gelber Muskateller, samt med de røde sorter som Zweigelt, Blauer Portugieser, Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Vingården er flere gange kåret som en af Østrigs bedste vingårde.

”Kunsten at dyrke og producere store vine, er at holde processen så enkel som muligt” Citat af Lehnherr von Krems, Toni Zöhrer, som i dag ejer og driver vingården Zöhrer på adressen: Sand 1, Kremstal, Niederösterreich i Østrig. Han er ung og dynamisk, og derfor ikke bange for at eksperimentere, hvilket man i den grad må sige er tilfældet med denne vin – Magnifizenz.  

Vinen er økologisk håndarbejde fra start til slut. Toni har med omhu udvalgt de parceller i Kremser Sandgrube, Weinzerlberg, Turnerberg og Galgenberg hvor Grüner Veltliner druen har de ypperste betingelser og som er beplantet med gamle vinstokke (55-65 år gamle).

Parcellerne er blevet passet og plejet med håndkraft fra tidligt forår til høst. Høsten, foregår ligeledes med håndkraft. Herefter selekteres druerne også med hånden, inden de anbringes i gæringskar uden anden gær end den naturlige gær der er på drueskindet.

På et tidspunkt når temperaturen, kombineret med druernes sukkerindhold, et niveau, hvor gæringen begynder inde i hver drue. Druerne håndpresses nu og gæringen fortsætter 22 dage. Drueskindet forbliver i vinen i 101 dage inden vinen tappes på flaske. En helt igennem sjælden og fantastisk vin.

Land: Østrig
Område: Udvalgte parceller i Kremser Sandgrube, Weinzerlberg, Turnerberg og Galgenberg
Ejer: Zöhrer
Årgang: 2015
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: klippegrund, løss (gullig finkornet, meget frugtbar jord) og skifer terrasser.
Vinstokke: 55-65 år gamle
Druesammensætning: 100 % Grüner Veltliner
Dyrkningsmetode: Økologisk
Gæring: 22 dage ved 24-28°C
Lagring: Med skindkontakt 101 dage og ej tilsat sulfitter
Alkohol: 13%
Anbefalet serveringstemp.: 9-11°C

Med i AWC Weinguide: ”Østrigs bedste vingårde”
Fik GOLD 2008 & 2009

Med i Vinaria Weinguide:
”Østrigs bedste vingårde” 2008 & 2009

Med i Falstaff Weinguide:
2007 & 2008

pdf-icon

Zohrer magnifizenz

 

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

17.03.2013 Verdens bedste Cognac!

ABK6 V.S.O.P Grand Cru Cognac er udnævnt til "Verdens bedste Cognac" i 2014

The World Cognac Awards er en del af de prestigefyldte World Drinks Awards program, lanceret i 2007.

Efter smagningerne blev Cognac ABK6 V.S.O.P. Grand Cru tildelt prisen som "Verdens bedste Cognac 2014", fordi den har en yderst tiltalende, let og blød "easy-to-drink"-stil, samt en frugtrig eftersmag. Duften og smagen indeholder æbletærte og kanel, orange, vanilje og nødde aromaer, som giver en fremragende finish.