Produkter

Biscardo Amarone Vintage DOCG

25732
Grillret
Grillret
Mørkt kød
Mørkt kød
Oksekød
Oksekød
Pasta
Pasta
Røget kød
Røget kød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Biscardo

Amarone DOCG Classico Della Valpolicella

50 år efter fremstillingen af denne flaske har Biscardo fundet den gamle form frem fra glasværket for at reproducere den samme flaske som i 1968. For at mindes året for fremstillingen af flasken har Biscardo tappet et særligt udvalg af årgang 2013 Classico, der er kendetegnet ved særlige, organoleptiske egenskaber i bouquet og kompleksitet.

Farven er intens granatrød. Karakteristisk vinøs bouquet, intens og langvarig med strejf af kirsebær. Smagen er fløjlsagtig, let tør, minder om kirsebær og mandler.

Serveringstemperatur: 16°-18° C. Den passer glimrende til rødt kød og vildt.

Corvina-, Molinara- og Rondinella-druer danner grundla- get for produktionen af de store vine fra Verona, såsom Valpolicella, Ripasso og Amarone, der alle har opnået stor international succes. Vinmarkerne ligger på bakkerne omkring de små byer ved Verona i omkring 150 til 400 meters højde over havet.

Druerne bliver stadig håndplukket og lagt i trækas- ser, og dette sker normalt ved daggry eller sent om aftenen for at undgå den intense varme, druerne udsættes for i løbet af dagen. De druer, der pluk- kes i løbet af de kølige timer, er intakte, og derfor gærer skallerne ikke under transporten. Druerne får derefter lov til at tørre, så restsukker og smagene kan koncentreres.

Amarone fremstilles nu i særlige tørrekamre under kontrollerede forhold. I Amarone er kva- liteten af drueskallerne en vigtig sag, da disse giver vinen tanniner, farve og smagsintensitet.

Jorden til dyrkning af Amarone kan generelt beskrives som enten brun eller rød jord på aflej- ringer eller på lermuld med sten fra kridttiden, kompakt rød jord på basalt eller kompakt rød jord på eocæn-kalksten. Hver dal giver forskellige forhold, selvom der altid er en høj kalk- koncentration med mange sten i den første halve meter af jorden.

Høstnings-, vinifikations- og modningsprocessen finder sted i det typiske produktionsområde.

Information

Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Årgang
2016
Alc %
15,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Corvina
- Croatina
- Oseleta
- Rondinella
Anvendelse
- Grillret
- Mørkt kød
- Oksekød
- Pasta
- Røget kød
Drueandel
- Corvina 70%
- Croatina 5%
- Oseleta 5%
- Rondinella 20%
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF